Mijn favorieten

Veel gestelde vragen

Wat kost inschrijven bij Huurplein Limburg?
Inschrijven bij Huurplein Limburg kost eenmalig €32,--.

Is inschrijven verplicht om een woning te kunnen bezichtigen?
Voordat wij een bezichtiging kunnen plannen is het noodzakelijk dat u zich inschrijft via onze website. U kunt zich inschrijving door middel van ons inschrijfformulier. Het formulier vindt u op onze website onder het kopje “Ik wil huren”. Wanneer u onderaan de pagina op ons logo klikt wordt het inschrijfformulier gedownload. U kunt het inschrijfformulier afleveren bij ons kantoor, versturen via de post of via de mail. Binnen vijf werkdagen nemen wij contact met u op.
 
Welke informatie heeft Huurplein nodig van mij als ik een woning wil huren?
De benodigde documenten staan allemaal beschreven in het inschrijfformulier op pagina 5 en 6.

 

Waarom moet ik het inschrijfformulier invullen en de benodigde documenten aanleveren?
Wij werken met verschillende professionele- en particulieren opdrachtgevers samen. Deze opdrachtgevers stellen naast de inkomenseis van 3 x netto de maandhuur verschillende andere secundaire eisen. Om te zien of u aan deze eisen voldoet, en om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, dient u het inschrijfformulier in te vullen en tezamen met alle benodigde documenten aan te leveren.
 
Welke kosten komen bij het verhuren van mijn woning kijken?
Wij vragen eenmalig opstartkosten van €95,--. Wanneer wij een kandidaat voor uw woning hebben gevonden bedraagt de courtage een maandhuur met een minimum van €600,-- exclusief btw.

Ik heb een huisdier, kan ik een woning huren via Huurplein Limburg?
Wij werken met verschillende professionele en particulieren opdrachtgevers samen. Het verschilt per eigenaar of huisdieren zijn toegestaan. Bent u geïnteresseerd in een woning en heeft u een huisdier, vraag ons of huisdieren zijn toegestaan in deze woning.
 
Hoe wordt mijn toetsingsinkomen berekend?
Uw toetsingsinkomen bestaat uit inkomen uit arbeid, een pensioen, een uitkering of inkomen uit een zelfstandige onderneming. De volgende onderdelen worden niet mee genomen in de berekening voor uw toetsingsinkomen:

  • Huursubsidie:
  • Zorgtoeslag:
  • Vakantiegeld.

Hoeveel moet ik minimaal verdienen om via Huurplein Limburg te huren?
U dient een netto maandinkomen van minimaal driemaal de huur inclusief servicekosten te verdienen. Een eventueel tweede inkomen mag voor 50% worden meegerekend. Wanneer u net niet aan de inkomenseis kan voldoen kunt u in overleg met ons gebruik maken van een garantsteller en/of een verhoogde waarborgsom. De standaard waarborgsom bedraagt minimaal 1 keer de maandhuur inclusief servicekosten.
 
Heeft u verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op!